Lexington, 30. marec 2015 – Analitsko podjetje IDC je v svojem poročilu U.S. “Smart” Multifunction Peripheral 2014 – 2015 Smart Vendor Assessment reportdružbo Lexmark International predstavilo kot vodilnega ponudnika večopravilnih naprav, saj se podjetje dokazuje kot tehnološki vodja z izjemno vizijo in poslovno strategijo na področju vsestranskega tiskanja, visoke ocene pa družba prejema tudi na področju uporabniških storitev in podpore.

Lexmark je v zadnjih letih oblikoval pravcati ekosistem tiskalniških rešitev in storitev, namenjenih poslovnim uporabnikom. Danes je Lexmark tudi vodilno globalno podjetje na področju storitev upravljanja tiskanja, kar s pridom uporablja tudi v številnih drugih segmentih ponudbe na trgu.

Poročilo U.S. “Smart” Multifunction Peripheral 2014 – 2015 Smart Vendor Assessment report ugotavlja, da je podjetje v zadnjih letih razvilo in kupilo številne tehnologije, ki mu zagotavljajo celovito ponudbo – ne le strojne opreme, temveč obvlada tudi področja mobilnosti, računalniškega oblaka, zajema vsebin ter obdelave vsebin, ki jih srečamo v poslovnih okoljih. Tako Lexmark dosega številne konkurenčne prednosti, saj svojim strankam lahko nudi resnično celovite poslovne rešitve, ki vključujejo vsak poslovni proces, povezan z dokumenti. Dodana vrednost podjetja pa je skrb za izboljšave vseh poslovnih procesov, ne zgolj tehnološko, temveč tudi organizacijsko.

IDC-jevi analitiki so vlogo Lexmarka v industriji povzeli z naslednjimi besedami: “Prenove poslovnih procesov so ključnega pomena za poslovanje podjetij, ta pa včasih zanemarijo področji upravljanja dokumentov in tiskanja. Lexmark že dlje časa velja za vodilnega proizvajalca večopravilnih naprav ter nespornega vodilnega ponudnika upravljanih tiskalniških storitev. Družba nudi izjemno širok nabor večopravilnih naprav, programske opreme in storitev, vključno z rešitvami za prenovo z delokrogom dokumentov in zaposlenih povezano prenovo poslovanja. Lexmark večfunkcijske naprave nadgradi z vrsto storitev in napredne programske opreme, ki podjetjem omogočajo, da vsa opravila z dokumenti opravijo hitreje in bolj natančno.”

“Pametne večopravilne naprave predstavljajo temelje Lexmarkovega ekosistema, s katerim strankam dokazujemo, da je moč obvladovati podatke v podjetjih. Hkrati podjetjem pomagamo znatno povečati učinkovitost dela zaposlenih, izboljšati procese ter znižati stroške in tveganja. Ponosni smo, da nas je raziskava IDC MarketScape spet prepoznala kot vodilno podjetje na področju večopravilnih naprav in storitev upravljanja tiskanja. Osredotočeni smo na pripravo inovativnih naprav, rešitev in storitev, ki izboljšajo poslovanje podjetij in strankam omogočajo trajnostni razvoj poslovanja,” je povedal Lexmarkov podpredsednik ter vodja oddelka tiskalniških rešitev in storitev Marty Canning.