Lexmarku upravljanje tiskanja zaupajo številna največja svetovna podjetja, saj s svojo partnersko mrežo po vsem svetu zagotavlja visoko kakovost storitev. Storitev Lexmark Print Management izboljša učinkovitost poslovanja poslovnih okolij, saj optimizira in avtomatizira z dokumenti povezane procese in naprave. Številni prihranki so ustvarjeni z zmanjšanjem nepotrebnega tiskanja, nižjo porabo energije in drugih virov ter manjšo obremenitvijo zaposlenih, saj ti lahko poslovne dokumente tiskajo kadarkoli in od kjerkoli. Lexmark podjetjem nudi tudi storitev Cloud Lexmark Print Management, ki še poenostavi tiskanje iz oblaka, saj podjetje ne potrebuje več strojne opreme (strežnika), ki bi skrbel za nadzor omreženih tiskalniških naprav.

Deset dejstev in prednosti storitve upravljanja tiskanja Lexmark Print Management:

1.Manjši stroški tiskanja.

2.Večja varnost dokumentov.

3.Večja fleksibilnost zaposlenih.

4.Omogoča pregled tiskalniških navad uporabnikov in prilagajanje tiskanja le-tem.

5.Manjše število tiskalnikov.

6.Občutno manjši ogljični odtis podjetja.

7.Omogoča tiskanje iz mobilnih naprav (pametni telefoni, tablice).

8.Različne implementacije glede na potrebe podjetja – klasična namestitev v podjetju, gostovanje v podjetju, hibridna implementacija.

9.Večji nadzor dostopa do naprav ter samega tiskanja (tiskajo lahko le avtorizirani zaposleni).

10.Omogoča dostop na katerikoli napravi (kadar določen tiskalnik ni na voljo, oz. ne deluje, lahko dokumente natisnemo na drugem bližnjem tiskalniku) in s tem izboljša produktivnost dela.