Lexington, 8. april 2015 – Družba Lexmark International je danes predstavila nov logotip in blagovno znamko podjetja. Prenova odseva evolucijske spremembe poslovanja podjetja in njegovo vizijo glede prihodnosti.

Družba Lexmark je svojo poslovno pot začela pod odcepitvi od koporacije IBM leta 1991. Že od svojih začetkov je znana po odličnih tiskalnikih in skenerjih, s katerimi podjetjem pomaga izboljšati področje tiskanja, z dokumenti povezane procese ter znižati stroške poslovanja. Lexmarkove tehnologije tiskanja in upodabljanja so prejele številne nagrade in poskrbele, da je svet postal vse bolj digitalen in povezan. Podjetje danes prodaja svoje izdelke in storitve v več kot 170 državah po svetu ter velja za vodilno podjetje na področju upravljanja tiskanja. Od leta 2010 je družba Lexmark prevzela številna podjetja, s katerimi je še okrepila nabor inovativnih poslovnih programskih rešitev.

Prenova blagovne znamke in logotipa Lexmark temelji na prehodu družbe k vse bolj storitveno orientiranemu poslovanju. Podjetje največjo rast dosega na področjih upravljanja tiskanja, inteligentnega zajema dokumentov, upravljanja vsebin v poslovnih okoljih, zdravstvenih dokumentnih sistemov, avtomatizaciji procesov ter iskanja poslovnih vsebin. Podjetje je usmerjeno v oblikovanje rešitev, ki strankam in njihovim zaposlenim omogočajo kar najhitrejši pristop do pravih podatkov in informacij v trenutku, ko jih potrebujejo.

Novi Lexmark logotip izraža jasnost, vrednost in trpežnost, podobno kot tradicionalni Lexmarkov diamant, in dodaja odprtost. Zelena barvna paleta predstavlja svežino in dostopnost, saj se podjetje osredotoča na zagotavljanje trajnostnega razvoja poslovanja in rasti. Tudi prenovljena tipografija pisave izraža svežino in čistost.

Lexmark spremlja tudi nov slogan »odprti priložnostim«, s katerim podjetje vabi stranke k novim priložnostim, ki jih nudi razširjen nabor tehnologij in rešitev.

Spremenjena blagovna znama, logotip in slogan tako bolje predstavljajo sodoben Lexmark, obenem pa zaobljuba vrednosti ostaja enaka – s kombinacijo tehnologij, rešitev, izkušenj in dela s strankami podjetje ustvarja dolgotrajna poslovna razmerja in partnerstva. Podjetje se lahko pohvali z več strankami, ki so z njim že od samega začetka.

Oddelek Perceptive Software, ki je do sedaj deloval kot samostojna enota znotraj družbe Lexmark, bo po novem nosil logotip Lexmark, njegova programska oprema pa bo ohranila ime Perceptive. Rešitve se bodo imenovale Perceptive Content, Perceptive Intelligent Capture ter Perceptive Search.

“Še nikoli ni bilo tako zanimivo biti zaposlen v Lexmarku. Prenova podobe in logotipa prinaša tudi nov entuziazem in osredotočanje na potrebe strank. Poskrbeli bomo za osvoboditev njihovih informacijskih silosov ter avtomatizacijo poslovnih procesov. Želimo si strank, ki bodo vedno z nami. 24 let uspehov, evolucije in inovacij je jasen pokazatelj, da smo na pravi poti,” je povedal izvršni direktor in predsednik uprave družbe Lexmark Paul Rooke.