Lexington, 25. marec 2015 – Družba Lexmark International sporoča, da se je s podjetjem Kofax dogovorilo glede nakupa. Lexmark bo za delnico podjetja Kofax odštel 11 ameriških dolarjev, skupna vrednost posla pa je ocenjena na približno milijardo ameriških dolarjev. Z nakupom podjetja Kofax bo Lexmark še pospešil razvoj rešitev za posamezne panoge industrije ter tehnologij za upravljanje z naraščajočimi količinami nestrukturiranih podatkov v poslovnih okoljih.

Nadzorni svet družbe Kofax je v celoti glasoval za združitev podjetja z družbo Lexmark, prav tako je za združitev glasovala večina delničarjev podjetja. Po opravljenem nakupu bo družba Lexmark skoraj podvojila obseg svojih rešitev s področja poslovne programske opreme za upravljanje vsebin. Gre za tržni segment, ocenjen na okoli 10 milijard letnega prometa in z okoli 10-odstotno letno stopnjo rasti. Z izdelki Kofax bo Lexmark še okrepil svojo tržno prisotnost in prihodke na področju programske opreme.

Dodatno bo Lexmark razširil še nabor rešitev za upravljanje poslovnih procesov ter aplikacij v poslovnih okoljih, ki bodo skupaj z obstoječim naborom programske opreme Perceptive Intelligent Capture predstavljale najbolj celovit portfelj rešitev za zajem, digitalizacijo in upravljanje dokumentov na trgu na vseh mogočih kanalih – spletu, mobilnih napravah in pametnih tiskalnikih ter večopravilnih napravah.

Podjetje Kofax s sedežem v mestu Irvine v Kaliforniji je v letu 2014 ustvarilo za 297 milijonov ameriških dolarjev prihodkov. Danes ima več kot 20 tisoč strank po svetu, vključno z 80 uglednimi podjetji s seznama Fortune Global 100. Podjetje deluje v vseh regijah sveta, kjer strankam streže s pomočjo več kot 850 partnerjev.

Nakup podjetja Kofax dokazuje Lexmarkovo premišljeno naložbeno strategijo, kjer z nakupi krepi področje poslovnih rešitev in dosega višjo prodajo ter ustrezen donos. Od prvega četrtletja 2011 je družba Lexmark delničarjem izplačala kar 78 odstotkov ustvarjenega prostega denarnega toka v obliki dividend in odkupov lastnih delnic. Nakup podjetja Kofax bo predvidoma zaključen v drugem četrtletju letošnjega leta.

“Nakup podjetja Kofax bo še okrepil naše že tako najboljše rešitve za zajem, upravljanje in deljenje dokumentov in informacij v poslovnih okoljih. Produktivnost le teh bomo dodatno dvignili z uporabo pametnih aplikacij ter prenovo procesov. Stranke bodo imele na voljo še večji nabor strojne in programske opreme, ki njihove podatkovne baze povežejo s poslovnimi rešitvami in avtomatizirajo poslovne procese ter jim tako omogočijo hiter dostop do najbolj relevantnih informacij v vsakem trenutku,” je povedal izvršni direktor in predsednik uprave družbe Lexmark Paul Rooke in dodal: “S Kofaxom bomo še pospešili razvoj rešitev za posamezne panoge industrije ter tehnologij za upravljanje z naraščajočimi količinami nestrukturiranih podatkov v poslovnih okoljih.”

“Verjamemo, da združitev s podjetjem Lexmark prinaša vrsto prednosti za naše stranke, partnerje, zaposlene in delničarje. Naša vodilna rešitev za poenostavljanje in transformacijo udeležbe strank v procesu dela z dokumenti in informacijami First Mile se odlično dopolnjuje z rešitvami in storitvami podjetja Perceptive Software. Posledično se veselimo prihodnosti in skupnega sodelovanja pri doseganju polnega potenciala obeh družb,” je dodal izvršni direktor podjetja Kofax Reynolds C. Bish.