Konec marca 1991 je računalniški velikan IBM sprejel poslovno odločitev, da oddelek tiskalnikov loči od matične korporacije. Rodil se je Lexmark International Inc. 30 let pozneje je podjetje vodilni ponudnik rešitev za upodabljanje, prisotno je v 170 državah po svetu. Uspešna tri desetletja pripisuje zvestim strankam, partnerjem in zaposlenim.

»Leta 1991 sem bil pripravnik v IBM-ovem proizvodnem obratu, ki je izdeloval tiskalnike, pisalne stroje in tipkovnice. To je bilo najboljše delo v mestu za študenta, ki je želel v lastni režiji financirati študij na fakulteti. Ko so nam povedali, da se ta del IBM-a odvaja v novo podjetje, sem bil zaskrbljen. Službo sem potreboval za plačilo šolnine in računov. Zagotovo si nisem mogel predstavljati, da bom 30 let pozneje vodil to podjetje,« se svojega prvega stika z Lexmarkom spominja njegov predsednik in izvršni direktor Allen Waugerman.

Današnja vizija korporacije je bila postavljena že zelo zgodaj. Podjetje na stranke in partnerje gleda kot na doživljenjske kupce, prav zato se vedno postavi v vlogo kupca, to je del Lexmarkove DNK.

Pred kratkim je družba Lexmark svojo vizijo posodobila in nadgradila v slogan, da pomaga strankam narediti trajen vtis na njihov svet.

»Vsi v Lexmarku smo osredotočeni na razvoj inovativnih tehnoloških izdelkov, rešitev in storitev, ki podjetjem iz leta v leto pomagajo izboljšati poslovne procese in dosegati boljše rezultate. Danes naše rešitve izkoriščajo najnovejše tehnologije v oblaku in internet stvari ter pomagajo poenostaviti in zaščititi vse vidike tiskalniškega okolja strank. Ponosni smo, da smo v ospredju preobrazbe tiska in strankam pomagamo na njihovi poti digitalne preobrazbe,« je povzel Waugerman in dodal: »Ne glede na to, ali ste z Lexmarkom že več desetletij ali nekaj let, se vam zahvaljujemo za zaupanje in zvestobo.«