Lexmark, vodilno globalno podjetje na področju rešitev za upodabljanje in interneta stvari, je napovedal novo partnerstvo s podjetjem HARMAN Digital Transformation Solutions, v katerem bo podjetje HARMAN v okviru svoje ponudbe interneta stvari uporabilo Lexmarkovo tehnologijo interneta stvari v posebnih projektih za stranke iz različnih panog. Sodelovanje bo združilo internet stvari z umetno inteligenco za reševanje številnih izzivov, s katerimi se soočajo podjetja in javne ustanove.

Lexmark bo zagotovil svojo vodilno tehnologijo Optra IoT, HARMAN pa bo dodal domenske kompetence skupaj s svojo široko mrežo strokovnega znanja in izkušenj na področju integracije različnih platform in industrijskih protokolov. Lexmark in HARMAN bosta strankam pomagala razviti nove vrste industrijskih aplikacij interneta stvari (IoT), kot so industrija 4.0, daljinsko spremljanje proizvodnih obratov, medicinski pripomočki in povezani izdelki.

“Naše strokovno znanje na področju interneta stvari za povezane izdelke in naše zmogljivosti vizualne umetne inteligence za povezane operacije bodo podjetju HARMAN omogočile hitre rešitve,” je dejal Vishal Gupta, tehnološki direktor družbe Lexmark in dodal: “HARMAN-ovo omrežje strank nam bo omogočilo razširitev našega dosega in nadaljnjo rast Lexmarkovega poslovanja na področju interneta stvari.”

Ena prvih skupnih ponudb bo rešitev z umetno inteligenco, ki lahko zazna nepravilnosti in napake v izdelkih na proizvodni liniji – opravilo, ki običajno temelji na delovno intenzivnem ročnem pregledu. Podobna rešitev, ki se uporablja interno v Lexmarku, je prinesla 40-odstotno izboljšanje hitrosti pregledovanja, 99-odstotno zmanjšanje napak in donosnost naložbe v treh mesecih.

“Ker sta zdravstvo in industrija dve od naših ključnih področij, na katera se osredotočamo v podjetju HARMAN Digital Transformation Solutions, imamo skupaj z našo nadarjeno ekipo prednost pred ostalimi v panogi. Prepričani smo, da bo sodelovanje z Lexmarkom strankam uspešno zagotavljalo najboljše možne rešitve interneta stvari,” je dejal Sanjay Bhartiya, direktor prodaje v podjetju HARMAN Digital Transformation Solutions.

Lexmark Optra Edge je uporabniku prijazna platforma, ki združuje strojno opremo za robno računalništvo s portalom za upravljanje v oblaku, ki temelji na nizki kodi/programiranju brez kode, in vnaprej pripravljenimi aplikacijami umetne inteligence in strojnega učenja, ki omogočajo lažje in hitrejše spremljanje podatkov v realnem času ter ukrepanje v realnem času. Optra Edge deluje kot prevajalnik med napravami in zalednimi sistemi ter zagotavlja zmogljive lokalne računske zmogljivosti brez oblaka.