Lexmark, globalni vodja na področju rešitev za upodabljanje in interneta stvari, je že četrto leto zapored prejel nagrado CIO 100, ki jo podeljuje revija CIO – medijska blagovna znamka na področju IT, ki ponuja vpogled v vodilne poslovne tehnologije in rešitve.

Lexmark je prejel priznanje za preureditev svojih storitev, ki omogočajo analizo podatkov v realnem času za takojšnje sprejemanje odločitev, preglednost in dolgoročni uspeh – tako za stranke kot za partnerje.

“Ponosni smo na našo pot posodobitve digitalne infrastrukture ter ustvarjanje bolj intuitivne in inteligentne izkušnje za stranke, partnerje in zaposlene,” je dejal Vishal Gupta, tehnološki direktor v Lexmarku, in dodal: “Na novo smo opredelili skoraj 150 poslovnih procesov, umaknili več starejših sistemov in uvedli inovativne tehnologije, s katerimi smo uresničili naše nagrajeno storitveno poslovanje in analitiko. Najpomembnejše je, da smo vse to opravili ne le brez motenj za stranke, temveč smo tudi povečali  oceno, ki meri lojalnost in zadovoljstvo strank (NPS), za več kot 10 odstotnih točk.”

Nagrado CIO 100 Award prejme 100 organizacij in njihovih delovnih skupin, ki uporabljajo IT na inovativne načine za doseganje poslovne vrednosti, bodisi z ustvarjanjem konkurenčne prednosti, optimizacijo poslovnih procesov, omogočanjem rasti ali izboljšanjem odnosov s strankami. Nagrada je odraz poslovne odličnosti.

“Letošnji razred nagrajencev se odlikuje s številnimi prelomnimi projekti z uporabo umetne inteligence, kvantnega računalništva, prepoznavanja obrazov, analitike in še več,” je dejala Anne McCrory, podpredsednica skupine Foundry in predsednica izbora nagrad CIO 2023. “Veselimo se, da bomo lahko izpostavili njihove velike dosežke.”

Predstavniki Lexmarka in drugih zmagovalnih podjetij bodo priznanja prejeli na podelitvi nagrad na dogodku CIO 100 Symposium, ki bo potekal od 14. do 16. avgusta.

www.lexmark.si