Lexmark, vodilno globalno podjetje na področju rešitev za upodabljanje in internet stvari, je sporočil, da ga je podjetje Quocirca, ki izvaja globalne raziskave na področju tiskanja, imenovalo za vodilnega na področju trajnosti tiskanja.

Poročilo Quocirca Sustainability Vendor Landscape analizira trajnost v širšem ekosistemu proizvajalcev tiskalnikov. Podjetje Lexmark je bilo imenovano za vodilnega, Quocirca pa je pohvalila Lexmarkovo sprejemanje načel krožnega gospodarstva in uspešno integracijo trajnostnih praks v svojem globalnem poslovanju.

Direktorica organizacije Quocirca Louella Fernandes je zapisala: “Lexmarkova osredotočenost na ponovno uporabo in recikliranje, skupaj z zavezami k izdelavi kakovostnih, okolju prijaznih izdelkov na trajnosten način, so mu pomagali pridobiti vodilni položaj na področju trajnosti. Z enim od najbolj ambicioznih ciljev ogljične nevtralnosti v panogi je Lexmark očitno zavezan za pomoč pri varovanju okolja. Ker so stranke pod vedno večjim pritiskom, da utemeljijo izbiro dobavitelja in tehnološko strategijo z vidika trajnosti, mora industrija tiskanja preseči strojno opremo ter ponuditi rešitve in storitve, ki aktivno pomagajo zmanjšati vpliv strank na okolje. Stranke, ki iščejo merljive izboljšave, o katerih je mogoče poročati, bodo v Lexmarku našle dobrega partnerja, da jim pomaga pri doseganju njihovih trajnostnih ciljev.”

Poročilo Quocirca je poudarilo naslednje Lexmarkove dosežke na področju trajnosti:

  • Namen, da bi do leta 2035 podjetje postalo popolnoma ogljično nevtralno.
  • Dosežki pri porabi ogljika, energije in drugih virov.
  • 62-odstotno zmanjšanje svetovnih emisij od leta 2005, na dobri poti, da do leta 2025 doseže cilj 40-odstotnega zmanjšanja od ravni iz leta 2015.
  • Politika ničelnega odlaganja in ničelnega sežiganja odpadkov s 100 % vrnjenih, ponovno uporabljenih ali recikliranih kartuš.
  • 39 % predelane plastike, uporabljene v novih napravah, 92 % novih naprav vsebuje reciklirane materiale.
  • Član projekta Carbon Disclosure, podpisnik Globalnega vpliva Združenih narodov in član združenj Responsible Business Alliance in Responsible Mineral Initiatives.
  • Uporaba upravljanih storitev tiskanja in upravljanja tiskanja v oblaku, ki strankam omogoča uporabo skupne računalniške moči v oblaku, kar zmanjša porabo energije in papirja.
  • Partnerstvo PrintReleaf, ki omogoča strankam, da posadijo drevesa za izravnavo uporabe papirja.
  • Pristop Smart Refresh, ki temelji na podatkih za določanje, kdaj je naprave resnično treba zamenjati.

“Lexmark ima dolgo zgodovino odgovornih, trajnostnih praks in ponosni smo, da nas je Quocirca prepoznala kot vodilnega v industriji na področju trajnosti. Naša osredotočenost na okolje se začne z namernim inženiringom dolgotrajnejših izdelkov in se razširi na storitve, rešitve in programe, ki zmanjšujejo porabo papirja, spodbujajo učinkovito uporabo in podpirajo lastna prizadevanja naših strank za trajnost,” je povedal John Gagel, direktor za trajnost v podjetju Lexmark.

Poleg trajnostnih ponudb, usmerjenih v stranke, je Lexmark zavezan k ustvarjanju čistejše, pametnejše in bolj trajnostne prihodnosti znotraj lastnih globalnih operacij. V podporo ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov daje Lexmark prednost ohranjanju učinkovite rabe naravnih virov v svojih proizvodnih, raziskovalnih in razvojnih ter pisarniških prostorih po vsem svetu.

Podjetje trenutno gradi dvomegavatno sončno elektrarno, ki bo prinesla obnovljivo energijo na sedež podjetja v Lexingtonu. “Sončna elektrarna naj bi proizvedla več kot 3,3 milijona kilovatnih ur (kWh) v prvem letu delovanja, kar je enakovredno zmanjšanju emisij toplogrednih plinov, primerljivih s skoraj 10 milijoni prevoženih kilometrov povprečnih osebnih vozil,« je še dodal Gagel. Sončna elektrarna bo dokončana in zagnana spomladi 2023.