Lexmark, vodilno globalno podjetje na področju rešitev za upodabljanje, je sporočil, da ga je podjetje Quocirca, ki izvaja globalne raziskave na področju tiskanja, imenovalo za vodilnega na področju storitev tiskanja v oblaku. Poročilo izpostavlja tudi ključne tržne trende ter ocenjuje ponudbo proizvajalcev in neodvisnih ponudnikov programske opreme na področju storitev tiskanja v oblaku.

Quocirca je v svojem poročilu Cloud Print Services Report 2023 družbo Lexmark označilo za vodilnega ponudnika storitev tiskanja v oblaku na podlagi njegovih stalnih naložb v izboljšanje in širitev ponudbe storitev v oblaku. Poročilo izpostavlja Lexmarkove programske rešitve in ponudbo v oblaku ter izpostavlja Lexmarkove storitve v oblaku, ki strankam in partnerjem omogočajo, da uresničijo prednosti vzdrževanja tiskalniškega ekosistema brez fizične infrastrukture. Lexmarkovo orodje pomočnik za prevajanje Translation Assistant in naročniški program OnePrint sta bila izpostavljena kot pripomočka za prihranek časa in ustvarjanje ključnih prednosti tiskanja v oblaku.

“Veseli nas, da je podjetje Quocirca ponovno prepoznalo Lexmarkovo strokovno znanje in ponudbo na področju storitev tiskanja v oblaku,” je povedala Melanie Hudson, podpredsednica in direktorica prodaje v Lexmarku, in dodala: “Prehod na infrastrukturo tiskanja v oblaku je zelo aktualen, saj digitalna preobrazba ostaja prednostna naloga naših strank. Še naprej izboljšujemo storitve tiskanja v oblaku, da bi strankam zagotovili vire in podporo, ki jih potrebujejo za nadaljnjo digitalno preobrazbo.”

V poročilu glede storitev tiskanja v oblaku je Quocirca izpostavila Lexmarkove adute, kot so:

  • Lexmarkov globalni sistem IoT – Lexmarkovi tiskalniki so izdelani kot naprave, ki temeljijo na internetu stvari in se povezujejo v Lexmarkov globalni sistem IoT. Sistem zaprtega kroga posreduje pomembne podatke o uporabi in delovanju iz več kot 1,2 milijona naprav, ki se upravljajo po vsem svetu, in tako omogoča sprejemanje prihodnjih odločitev glede načrtovanja in izdelave tiskalnikov.
  • Program za upravljanje življenjskega cikla Smart Refresh – uporablja podatke o zmogljivostih in rabi naprav za zamenjavo le tistih tiskalnikov in večnamenskih naprav v okolju stranke, ki so resnično na koncu življenjske dobe.
  • Lexmarkov most v oblaku – ta nabor možnosti povezovanja omogoča strankam in partnerjem, da naprave povežejo v platformo v oblaku ne glede na konfiguracijo omrežja. Uporabniki lahko uporabljajo klasični internet stvari, vgrajeno aplikacijo, agenta za tiskalniško okolje ali samostojnega agenta na posamezni napravi.
  • Vodilni na področju varnosti dokumentov in naprav. Lexmark je vodilni v industriji na področju varnosti dokumentov in naprav, to strokovno znanje pa je temelj Lexmarkovih storitev v oblaku. Uporabljeni podatkovni centri so pridobili certifikate ISO 27001, PCI DSS in SOC2.

Direktorica organizacije Quocirca Louella Fernandes je dodala: “Lexmarkova jasna strategija v oblaku in zmožnost zagotavljanja celotne infrastrukture za tiskanje svojim strankam in partnerjem ga uvrščata med močne in samozavestne ponudnike na tem področju. Zanimivo bo spremljati, kako se bodo njegove storitve v oblaku razvijale v naslednjih nekaj letih, ko bodo še naprej podpirale organizacije na njihovi poti digitalne preobrazbe.”