Lexmark, vodilno globalno podjetje na področju rešitev za upodabljanje in internet stvari, je sporočil, da ga je podjetje Quocirca, ki izvaja globalne raziskave na področju tiskanja, že deseto leto zapored imenovalo za vodilnega ponudnika upravljanih storitev tiskanja (Managed Print Services – MPS).

Letno poročilo, ki ga je neodvisno evropsko analitsko podjetje Quocirca pripravilo o trgu ponudnikov zunanjega izvajanja storitev tiskanja (Quocirca Managed Print Services Landscape 2022), zagotavlja pregled med ponudniki in razvojnimi trendi na globalnem trgu storitev zunanjega izvajanja tiskanja. Quocirca je Lexmark označila za vodilnega ponudnika storitev MPS, pri čemer je poudarila njegov globalni sistem interneta stvari, ki zagotavlja podaljšan čas delovanja naprav in tiskalniške ter spremljajoče storitve, ki izvirajo iz oblaka.

Direktorica organizacije Quocirca Louella Fernandes je povedala: “Lexmark je še enkrat dokazal, da se je sposoben hitro prilagoditi spreminjajočim se zahtevam trga in potrebam strank, ko gre za storitve upravljanega tiskanja. S sprejetjem na tehnologiji temelječega in podatkovno vodenega pristopa upravljanih storitev tiskanja in ustvarjanjem znatne naložbe v sorodne tehnologije, kot sta internet stvari (IoT) in interaktivna analitika, je Lexmark ohranil močan položaj na trgu.”

V poročilu so analitiki izpostavili še naslednje prednosti družbe Lexmark in njenih storitev:

  • Uporaba tehnologije IoT za zbiranje podatkov o delovanju naprav iz več kot milijon tiskalniških naprav po vsem svetu.
  • Prilagodljiv nabor storitev MPS za podjetja vseh velikosti, z naložbami za podporo rasti MPS.
  • Prenos naprednih funkcionalnosti največjih poslovnih okolij na trg malih in srednje velikih podjetij in ustvarjanje hibridnega delovnega okolja, vključno z rešitvijo Lexmark Cloud Bridge.
  • Vertikalno strokovno znanje in izkušnje za optimizacijo poslovnih procesov strank.
  • Varnostne ocene strank s strani namenskih varnostnih svetovalcev.
  • Ponudba tiskalniške infrastrukture v oblaku kot storitev (CPI), ki uporablja tehnologije interneta stvari in oblaka za upravljanje tiskalnih okolij prek naročniške storitve.
  • Predanost trajnosti z dolgotrajnejšimi napravami, Lexmarkovim programom Smart Refresh, pobudami za recikliranje in partnerstvom s PrintReleaf.

“Priznanje Lexmarku za vodilnega ponudnika v najnovejšem poročilu Quocirca Managed Print Services Landscape potrjuje našo stalno zavezanost k zagotavljanju vodilnih rešitev za upodabljanje in interneta stvari v industriji, ki strankam pomagajo pri prilagajanju na hitro razvijajoče se delovno mesto prihodnosti, vključno z našo celovito infrastrukturo MPS, globalno platformo za zagotavljanje storitev in obsežnim portfeljem rešitev in storitev v oblaku,« je povedal Brock Saladin, direktor prodaje v podjetju Lexmark.

Letos je Quocirca Lexmark prepoznala tudi kot vodilnega na področju trajnostnega razvoja in pri nudenju storitev tiskanja v oblaku.